درباره ازدواج و زناشویی

درباره ازدواج و زناشویی

?در باره ازدواج و زناشویی

? در اختلافات زناشویی چه کنیم

? اولین نکته و اقدام مهم در اختلافات زناشویی، درک و فهم عوامل ایجاد کننده تعارضات و اختلافات زناشویی است.

? یکی از این دلایل، عدم درک و شناخت درست از تفاوت های فیزیولوژیک و روانی شناختی زن و مرد از یکدیگر است.

? تفاوت نیازهای عاطفی زن و مرد را در گفتار شماره ۱۶، بررسی کردیم. عدم درک این تفاوت های عاطفی و عدم ارضا این نیازها توسط همسر، باعث اختلافات ماندگار می شود که تا سنین سالمندی هم ادامه می یابد.

? یکی از دلایل مهم اختلافات زناشویی و ایجاد تعارضات دامن گیر و ایجاد کننده تنش های متعدد و تکرار شونده در زندگی زناشویی زوجین، وجود خطاهای شناختی و ویروس های ذهنی هست که اگر هر دو زوج دچار آن باشند، خطا در خطا شده و زندگی پر آشوب رنج آوری را تجربه خواهند کرد.

? خطاهای شناختی رایج؛

❇️ قضاوت عجولانه و نتیجه گیری شتابزده
❇️ از کاهی کوهی ساختن
❇️ صفر و صد دیدن یا سیاه و سفید دیدن مسائل
❇️ بزرگ کردن نقاط ضعف خود یا همسر
❇️ ندیدن نقاط قوت و قدرت خود یا همسر
❇️ منفی نگری و بدبینی
❇️ سرزنش کردن خود یا همسر
❇️ باید و نباید کردن در مورد خود یا همسر
❇️ به منظور برداشتن و به خود گرفتن
❇️ برچسب زدن به خود یا همسر
❇️ ذهن خوانی کردن و خواندن فکر همسر با این تفکر که حس ششم من قویه
❇️ استدلال هیجانی کردن
❇️ تفکر چه می شد اگر؟
❇️ همیشه انتظار اتفاقات بد داشتن
❇️ مسائل رو در بدترین حالت پیش بینی کردن
❇️ نگاه یک جانبه و یکسوگرایانه به مسائل داشتن و لجبازی و یکدندگی

? زن و شوهر با آگاهی از این خطاهای شناختی و ویروس های ذهنی، لازم است سعی کنند مچ خود را بگیرند و به همسر خود یادآوری کنند که در حال تفکر و عمل توام با خطای شناختی است و لازم است هر دو تسلیم این افکار بیمارگونه نشوند.

?در باره ازدواج و زناشویی _

? در اختلافات زناشویی چه کنیم؟_

❇️ آیا در زندگی زناشویی، اختلاف و تنش جایی دارد یا نه؟ یعنی آیا زندگی زناشویی و ازدواجی که با یک شناخت خوب و آشنایی دقیق و کمک مشاور، انجام گرفته است، هیچگاه اختلاف و تنش را تجربه نخواهد کرد؟

? پاسخ سوال فوق منفی است.

? یعنی حتی در موفق ترین ازدواج، باز هم درجاتی از اختلاف و تنش وجود دارد. طبق تحقیقات روانشناسی، بیش از ۵۰ درصد تعارضات حل نشده در تمام ازدواج ها وجود دارد و تنها راه حل برای حفظ ازدواج و زناشویی موفق، مدیریت تعارضات ( اختلافات و تنش های بین زوجین) می باشد.

? تعارضات، همیشه با کسی که در ارتباط تنگاتنگ هستیم بیشتر از کسان دیگر است و ارتباط زن و شوهر، تنگاتنگ ترین رابطه بشری هست که با هیچ رابطه دیگری قابل مقایسه نیست.

? زن و شوهر، تنگاتنگ ترین رابطه بشری را دارند و بیشترین تعارضات را تجربه می کنند.

? بر اساس سخنان بالا، سرانجام تعارضات زوجین، چه باید باشد. آیا زن و شوهری که هیچگاه در چگونگی مدیریت و حل تعارضات زناشویی، آموزشی را ندیده اند و هیچگاه تجربه مشاوره خانواده را نداشته اند و نمی دانند که وجود تعارضات در زندگی زناشویی، جزئی اجتناب ناپذیر از زندگی زناشویی، می باشد و طلاق را اولین راه حل، برای تنش های مکرر خود می پندارند، آیا راه را درست می روند و انتخاب شان صحیح است؟

? مسلما، جواب منفی است.

? طلاق، مثل سنگی است که در آبی آرام انداخته می شود و همانطور که سنگ در آب موجی ایجاد می کند که هرچه از مرکز دورتر می شود، بزرگتر می شود، طلاق هم به تدریج عوارض و عواقب بزرگتر و شدیدتری را در ابعاد گوناگون بر سیستم خانواده وارد می کند.

?در باره ازدواج و زناشویی

? چگونه ازدواج موفقی داشته باشیم _

♥️ از نگاهی اجمالی می توان حداقل پنج زبان عشق را در خودمان و همسرمان یا با کسی که در رابطه هستیم، شناسایی کنیم و با توجه به آنها و عمل نمودن و ارضاء آن در طرف مقابل یا کمک به او برای درک و ارضاء زبان عشق خودمان، بتوانیم رابطه عشقی و عاطفی بهتری با همسر یا وابسته عاطفی خود ( پدر، مادر، خواهر، برادر، دوست و…)، داشته باشیم.

♥️ پنج زبان عشق؛

? زبان اول عشق؛

♥️ کلام تایید آمیز

?یکی از راه های بیان و ابراز عشق، استفاده از واژه‌های دلگرم کننده و تشویق آمیز است. بسیاری از زوج ها هرگز قدرت خارق العاده تایید یکدیگر با زیان را یاد نگرفته اند.

? زبان دوم عشق؛

♥️ وقت گذاشتن برای یکدیگر

? منظور از ” وقت گذاشتن برای همدیگر ” این است که توجه خود را به طور کامل به دیگری معطوف کنیم. منظور این نیست که کنار هم روی مبل بنشینیم و تلویزیون تماشا کنیم. وقتی وقت مان را اینطور می گذرانیم توجهمان به برنامه تلویزیون است نه همسرمان.

? زبان سوم عشق؛

♥️ دریافت هدایا

? هدیه چیزی است که فرد در دستش می گیرد و می گوید ” او به فکر من بود” یا ” او مرا به خاطر داشت ” برای اینکه به کسی هدیه دهیم باید به او فکر کنیم. خود هدیه، نماد آن فکر است. مهم نیست که چقدر پول صرفش شده.

? زبان چهارم عشق؛

♥️ خدمت به یکدیگر

?منظور از خدمت به یکدیگر ، انجام کارهایی است که می دانید همسرتان دوست دارد شما انجام بدهید. ما به دنبال کسب خشنودی او از طریق خدمت به او هستیم و عشق خود به او را با انجام کارهایی برای او نشان می دهیم.

? زبان پنجم عشق؛

♥️ تماس فیزیکی

?این یک مورد فهمیده شده است که تماس فیزیکی و لمس کردن یکدیگر از راه های ابراز مهر و محبت است. حتی اثبات شده است نوزادانی که در آغوش گرفته شده و نوازش شده اند زندگی عاطفی بهتری خواهند داشت تا نوزادانی که از بوسه و نوازش محروم بوده اند.

?در باره ازدواج و زناشویی ادامه دارد…

?در باره ازدواج و زناشویی

? چگونه ازدواج موفقی داشته باشیم

❤️ نیازهای عاطفی و احساسی زنان که در گفتار قبل بیان شد مورد نیاز مردان هم می باشد ، اما زمانی به آنان مزه خواهد داد و خوشحال شان خواهد کرد که ابتدا نیازهای اساسی خود را دریافت کرده باشند .

❤️ زنان هم به نیازهای عاطفی و احساسی مردان ، پاسخ مثبت می دهند اما به شرطی که در ابتدا به نیازهای اساسی آنان که در پیام قبل آنها بیان شدند ، توجه شده باشد و زن آن را در یافت کرده باشد .

❤️ نیازهای عاطفی و احساسی مردان

? اولین و مهمترین نیاز مردان ، این است که از طرف همسرش ، مورد اعتماد و اطمینان باشد و زنش او را به عنوان مدیر زندگی بپذیرد .

? دومین نیاز مرد در زندگی زناشویی ، این است که از طرف زنش ، مورد قبول و پذیرش قرار گیرد .

? سومین نیاز مردان ، مورد قدردانی و سپاسگزاری واقع شدن از طرف همسرشان می باشد .

? چهارمین نیاز مردان ، این است که از طرف همسرشان عملکرد مثبت شان مورد تایید قرار گیرد .

? در پنجمین نیاز ، مردان دوست دارند که از طرف همسرشان ، در انجام امور و عملکرد مثبت شان ، مورد تشویق قرار گیرند

? در ششمین نیاز ، مردان ، ناخودآگاه خواهان تحسین شدن از طرف همسرشان هستند.

? بارها شنیده ایم که پشت سر هر مرد موفق ، یک زن دانا و باهوش ایستاده است ، زن دانا و باهوش ، زنی است که نیازهای عاطفی و احساسی مرد زندگی اش را به خوبی برآورده کند .

? اکثر اختلافات و مشکلات زناشویی که در جلسه مشاوره ، بررسی می شود ، در تحلیل مسائل به کوتاهی یا ناقص و اشتباه ارائه شدن این نیازها از طرف زن یا مرد ، می رسیم یا زن و مرد ، این نیازها را مشروط به هم می دهند یا بده و بستانی و معامله گرانه با آن برخورد می نمایند .

?در باره ازدواج و زناشویی ادامه دارد….

?در باره ازدواج و زناشویی -۷

? چه وقت بدانیم که بهم می خوریم و مراحل بعدی ازدواج رو طی کنیم .

? گفتیم ازدواج یک فرآیند است. فرآیند یعنی چیزی که نقطه شروع دارد و نقطه پایان و در بین این دو رسالت و هدفی را فرد دنبال می کند .

? ازدواج ، زمانی بین دو دختر و پسر به مراحل رسمیت جلو می رود که رسالت و هدف هر دو مشخص باشد و بدانند هر دو ، یکدیگر را در رسیدن به هدف و رسالت کمک می کنند و بدانند که رسالت و هدف مشترک یا خیلی نزدیک به هم را دنبال می کنند.

? برای درک بهتر این مفاهیم تست های روانشناسی خاص کمک کننده است و فرآیند مشاوره ازدواج بسیار راه گشاست.

? در جمع بندی نهایی در هشت مورد زیر لازم است هر دوی دختر و پسر به یک تایید مشترک رسیده باشند ؛

۱ ) شکل ظاهری و جذابیت

۲ ) دلبستگی

۳ ) نیازها

۴ ) شخصیت

۵ ) بلوغ هیجانی

۶ ) باورها

۷ ) اولویت ها

۸ ) تصاویر دنیای مطلوب ( انتظارات و خواسته ها )

? اگر یک مورد یا بیشتر ، عدم تایید خورده باشد حتمن نیاز به واکاوی مورد و رسیدن به چرایی آن داریم.

? خیلی از خانواده ها و دختران و پسران برای این واکاوی ها هراس دارند ، که نکند بگویند بهم نمی خوریم و نتوانیم ازدواج کنیم. پاسخ این است فقط یک آگاهی دریافت می کنید و هشدارهایی دریافت می کنید و صراحتن پاسخ رد ازدواج را نمی شنوید ، مگر موارد خاص . این پیش آگهی می تواند از ایجاد اختلافات و تعارضات شدید بعدی پیشگیری کند و همیشه پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است.

?در باره ازدواج و زناشویی ادامه دارد…

?در باره ازدواج و زناشویی – ۴

? دوران قبل از ازدواج

? بعد از دوران نوجوانی ، جوانان که وارد دانشگاه و محیط های بزرگ تر می شوند و محدودیت های خانگی کمتر می گردد یا با زندگی در شهری دیگر و دور از خانواده یا زندگی در محیط های خوابگاهی ، جوانان را به آزادی عمل بیشتری می رساند .

? در این آزادی عمل ، جوانانی که کنترل بیرونی و فرزندپروری مستبدانه را بیشتر تجربه کرده اند ، آسیب های جدی تری می بینند و در روابطی خطرناک تر وارد می شوند .

? جوانان ، در این شرایط ، آزادی در روابط را تجربه می کنند و پاسخ به یک نیاز فیزیولوژیکی و غریزی وجود خود را دنبال می کنند و آن برآورده کردن میل جنسی می باشد .

? در این دوران ، معمولا دوستی های بین دختر و پسر شیوع بیشتری دارد و دور بودن از خانواده و عدم رصد شدن از سوی والدین ، باعث روابطی می شود که هر دو طرف با آگاهی رابطه ای را دنبال می کنند که گاه به ازدواج ختم می شود و گاه به دوستی های چند ساله بدل می شود .

? دوستی و آشنایی های طولانی قبل ازدواج ، از مواردی است که سازنده اختلافات ریشه دار و تمام نشدنی بین زن و مرد می گردد و اغلب به طلاق عاطفی ، طلاق جنسی یا طلاق واقعی تبدیل می گردد و پیش درآمد رابطه های فرازناشویی ( خیانت ) می شود.

? دوستی ها و آشنایی های طولانی قبل از ازدواج ، دو تاثیر مثبت و منفی دارد ؛ از یک سو می تواند به شناخت بهتر منجر شود و از سوی دیگر آگاهی بیش از حد از رفتارها و روابط طرف مقابل که در نقش دوست با هم بوده اند ، بعد به عنوان دغدغه های ذهنی و فلاش بک های آزاردهنده تبدیل می گردد که گاه آن دغدغه ها فقط در اتاق مشاوره بیان می گردند و در دل می مانند و چون زخمی دردناک عمل می نمایند و سازنده رفتار های ناخودآگاهی می گردند که آتش بر عشق زناشویی شان می زند .

? آشنایی و روابط قبل ازدواج برای شناخت یکدیگر و خانواده ها ، با آگاهی و مشارکت خانواده ها می تواند حداکثر ۶ تا ۹ ماه باشد و حداقل یک دوره ۴۵ روزه تا ۹۰ روزه را می طلبد که در این فاصله ، مشاوره ازدواج بسیار کمک کننده به شناخت صحیح و تصمیم گیری مناسب می باشد.

? متاسفانه ، هنوز والدینی را شاهد یم که اجازه صحبت دختر و پسر و یا مکالمه تلفنی یا رفتن دختر و پسر در شرف ازدوج و در مراحل آشنایی به یک رستوران یا قدم زدن با هم برای ارزیابی های بیشتر ، از بودن با هم را ، اجازه نمی دهند و توقع دارند آنها بعد از یک یا دو جلسه صحبت کلی که شاید حداکثر به ۲ تا ۳ ساعت می رسد ، تصمیم به ازدواج بگیرند .

? پایه های یک زندگی موفق ، بر سه حرکت هدفمند آدمی بنا می شود ؛ تحصیلات ، شغل و ازدواج .                

? تمام موارد فوق از مشاهدات واقعی ام در مشاوره های ازدواجی که مدیریت کرده ام آمده است و در هر مورد ده ها مثال واقعی وجود دارد . بیابیم ، فرآیند ازدواج را یک پروژه مهم ، بلکه مهمترین پروژه زندگی بدانیم و طی کردن مراحل اصولی آن را جدی تر دنبال نماییم تا از بروز طلاق های تعجب برانگیز ، در زمانهایی کوتاه و بلافاصله بعد از عقد رسمی پیشگیری نماییم و از اثرات سوئ آن جلوگیری نماییم.

 

دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه