اشتباهات رایج ما در انتخاب همسر آینده

اشتباهات رایج ما در انتخاب همسر آینده

زینب مردخدا

 

ازجمله اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱- سؤالات کافی برای شناخت نمی‌پرسیم

بسیاری از ما در زمان آشنایی و دوستی قبل از شروع یک رابطه جدی، حتی به‌اندازه زمانی که می‌خواهیم یکدست لباس بخریم سؤال نمی‌پرسیم. با این اشتباه فرصت شناخت و کشف بسیاری از مسائلی را که می‌تواند درباره انتخاب شریک زندگی ما حیاتی باشد از دست می‌دهیم. نپرسیدن سؤالات در زمان دوستی و آشنایی قبل از ازدواج می‌تواند به دلایل زیر باشد:

الف – می‌ترسیم ارتباط عاشقانه ما با مشکل مواجه شود

از اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج سؤال نپرسیدن است. ما سؤال نمی‌پرسیم، چون می‌ترسیم رابطه عاشقانه ما از بین برود. سؤال کردن می‌تواند رابطه عاشقانه ما را وارد یک فضای پرتنش کند و ما نمی‌خواهیم فضای رابطه عاشقانه حاکم بینمان با مشکل مواجه شود؛ اما باید بدانید که سؤال کردن شاید عاشقانه نباشد، اما تنها راه هوشمندانه برای شناخت همسر آینده است.

ب – از جواب سؤال‌هایی که داریم می‌ترسیم

از اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج ترسیدن از جواب سؤال‌هایمان است. برخی از اوقات ما می‌خواهیم حتماً با فرد مقابل ازدواج کنیم و نمی‌خواهیم چیز بدی بشنویم که سبب شود این رابطه به پایان برسد. به همین دلیل به‌طور ناخودآگاه تلاش می‌کنیم که سؤال نپرسیم، چراکه شاید بعد از مدت‌ها باکسی مواجه شدیم که قول ازدواج به ما داده است و نمی‌خواهیم او را از دست بدهیم بنابراین از پرسیدن سؤالاتی که ممکن است رابطه ما را به پایان برساند، اجتناب می‌کنیم.

ج – می‌ترسیم همان سؤالات از ما پرسیده شود

زمانی که ما از زندگی و یا خودمان راضی نیستیم یا از گذشته خود پشیمان و شرمساریم. زمانی که احساس گناه می‌کنیم و احساس خوبی نسبت به خودمان نداریم، به طرزی ناخودآگاه از پرسیدن سؤالات طفره می‌رویم تا از ما همان سؤالات پرسیده نشود. نپرسیدن سؤال بسیار مسئله مهم و جدی می‌باشد. چراکه وقتی‌که احساس عزت‌نفس نمی‌کنیم یا برای خود احترام قائل نیستیم، احتمال شروع یک ازدواج ناموفق بسیار زیاد است.

د – نمی‌دانیم که در مورد چه موضوعاتی باید سؤال بپرسیم

 این یعنی ما در مورد ازدواج هیچ تصور درستی نداریم و نمی‌دانیم در زندگی مشترک چه اموری از اهمیت برخوردار است که درباره‌ی آن‌ها سؤال کنیم. افرادی که به این دلیل سؤال نمی‌پرسند، افرادی هستند که حتماً نیاز به مشاوره و آموزش جدی دارند. ممکن است که این افراد هنوز به بلوغ فکری و پختگی کامل برای ازدواج نرسیده باشند.

بدون شک بهترین راه برای شناخت افراد پرسیدن سؤال می‌باشد و هر چه اطلاعات ما درباره‌ی فرد بیشتر باشد، بهتر می‌توانیم درباره او و آینده‌ی خود تصمیم بگیریم و هر چه اطلاعات ما در مورد فردی کمتر باشد، احتمال اینکه در آینده تصمیم اشتباهی بگیریم و در زندگی مشترک خود احساس پشیمانی داشته باشیم بسیار زیاد است.

یکی از مهم‌ترین مسائل در زمان دوستی‌ها و آشنایی‌های قبل از ازدواج، سؤالاتی است که باید از او بپرسیم. تاکنون پرسشنامه‌های زیادی در رابطه با این سؤالات در جهان فراهم‌شده است. ازآنجاکه سؤالات زمان آشنایی وابسته به فرهنگ است لازم است که از پرسشنامه‌هایی استفاده شود که بافرهنگ ما هم‌خوانی دارد. ازجمله مسائل مهم که باید در سؤالات ما موردبررسی قرار گیرد شکاکی، خساست، درون‌گرایی یا برون‌گرایی و سازش، نحوه برخورد وی با افراد در زمان عصبانیت، تأثیرپذیری او از خانواده و اطرافیانش، میزان خشمگینی، افسردگی و.می‌باشد.

۲- نشانه‌های هشداردهنده مشکلات بالقوه را نادیده می‌گیریم

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج چشم‌پوشی آگاهانه یا ناآگاهانه از اشتباهات طرف مقابل می‌باشد. ما این اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج را به یکی از صورت‌های زیر مرتکب می‌شویم.

الف – مسائل را کم‌اهمیت جلوه می‌دهیم:

آن‌قدرها هم خسیس نیست

آن‌قدر هم مواد مصرف نمی‌کند

ب _ کارهای او را توجیه می‌کنیم:

سختی توی زندگی‌اش زیاد کشیده، به خاطر همین زود عصبانی می شه

چون خیلی الان استرس روشه، فعلاً مواد مصرف می‌کنه

ج _ کارهای او را منطقی جلوه می‌دهیم

ایراد نداره که کار نمی‌کنه، جاش خیلی باهوشه و مطالعه می‌کنه

اون یه مرده، زیاد نگاه کردن مردها به زن‌ها هم خیلی عادیه...

د _ مشکلات و اشتباهات او را انکار می‌کنیم

هیچ‌کس تو زندگیم آن‌قدر با من مهربون نبوده، کی گفته که اون با من بد رفتاری کرده؟

اون معتاد نیست فقط هرازگاهی تفریحی با دوستانش جمع می‌شن تو مهمونی‌ها به خاطر اونا مواد مصرف می‌کنه

معمولاً در زمان دوستی و آشنایی‌های قبل از ازدواج مشکلات به‌صورت موارد بالا قابل‌مشاهده هستند؛ اما بسیاری از اوقات افراد چشمشان را روی این مشکلات می‌بندند. خراب شدن یک رابطه مانند رشد سلول‌های سرطانی است. سرطان یک‌شبه ایجاد نمی‌شود بلکه در طول زمان و به‌مرور ایجاد می‌شود. خراب شدن یک رابطه هم همین‌گونه است و ما معمولاً در رابطه‌هایی که به یک ویرانه منجر می‌شوند، می‌توانیم به‌راحتی نشانه‌های هشداردهنده را در آغاز آن ببینیم و به‌راحتی در ابتدا با استفاده از مشاوره تخصصی رابطه بین دختران و پسران آن را برطرف نماییم.

۳- عجولانه و زودهنگام از مسائل می‌گذریم و سازش می‌کنیم

یکی از اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج تغییر سریع در ارزش‌ها، رفتارها و عادت‌های خود می‌باشد تا وانمود کنیم که با فرد مقابل توافق داریم. در ابتدای آشنایی و دوستی سعی می‌کنیم تا با گذشتن از چیزهایی که برایمان ارزش دارد، رابطه را حفظ کنیم. وقتی متوجه می‌شویم که عقاید و باور و علایق ما به مذاق فرد خوش نمی‌آید، به علایق، باورها و سلایق خود اهمیت نمی‌دهیم. تا وانمود کنیم که باهم تفاهم داریم. البته این تفاهم قلابی و ساختگی است. ازجمله اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج که در این مورد بسیار شایع است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

الف – چشم‌پوشی از باورها و ارزش‌های خود

وقتی می‌خواهیم باکسی ازدواج کنیم باید بتوانیم به‌راحتی و بدون نگرانی باورها نگرش‌ها و عقاید خود را با او در میان بگذاریم و درباره باورها، نگرش‌ها و عقاید او اطلاعاتی به دست آوریم؛ اما اگر برخی از ارزش‌ها و نگرش‌هایمان همخوانی نداشت ما تنها دو راه داریم؛ باورها و ارزش‌های خود را حفظ کنیم یا برای رسیدن به آن فرد عقاید خود را رها کنیم؛ که اکثراً افراد راه دوم را انتخاب می‌کنند که پیامدهای بزرگی در آینده برایشان خواهد داشت. به‌عنوان‌مثال

۱- به‌اجبار و قبل از آنکه درست باشد و آمادگی آن را داشته باشند تن به رابطه جنسی می‌دهد.

۲- از بیان عقیده‌های شخصی خود در مورد خطاها و اشتباهات فرد مقابل خودداری می‌کند.

۳- حضور در جمع‌ها و فعالیت‌هایی که قبلاً از رفتن و یا انجام آن‌ها خودداری می‌کردید (خوردن مشروب، مهمانی‌ها، دیدن فیلم‌های مستهجن و ...).

۴- از اظهارنظر کردن در مرود موضوعاتی که به‌طورجدی با نظریات فرد مقابل در تضاد است، خودداری می‌کنند.

ب - دست برداشتن از علایق و فعالیت‌های خود

سازش‌های عجولانه گاهی در مورد فعالیت‌ها و علایق فرد رخ می‌دهد که از اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج است. نمونه‌ها آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

۱- کار کردن زنان ازنظر بسیاری از مردان محکوم است. بسیارند خانم‌هایی برای ادامه رابطه علی‌رغم میل باطنی، شغل خود را رها می‌کنند.

۲- خود را غرق در علایق و کارهای موردعلاقه همسر خود می‌کنند، درحالی‌که خودشان از آن کارها هیچ لذتی نمی‌برند.

ج- کناره‌گیری از خانواده و دوستان

از دیگر اشتباهات آشنایی قبل از ازدواج و پیامدهای سازش‌های عجولانه می‌توان به کناره‌گیری از خانواده و دوستان خود اشاره داشت

۱- اگر با دوستان و خانواده‌ی ما راحت نباشد، کم‌کم از آن‌ها فاصله می‌گیریم

۲- برای خوشحال کردن فرد مقابلمان وقت بیشتری با او سپری می‌کنیم و از خانواده و دوستان خود فاصله می‌گیریم

سازش، مدارا و مصالحه در زندگی مشترک از اهمیت بسیار زیادی برخورداری است؛ اما وقتی‌که این سازش زودهنگام و ناپخته باشد و از منطق دور باشد. تأثیر مخربی در ارتباطات ما خواهد داشت. تمامی روابط سالم ما حاوی درجاتی از مدارا و سازش است. وقتی‌که متعهد به نزدیکی با فردی خاص می‌شویم دیگر نمی‌توانیم همانند زمان مجردی زندگی کنیم. قبل از ازدواج ازآنجاکه هنوز به هیچ‌کس تعهدی نداریم، می‌توانیم دقت بیشتری به خرج دهیم، چراکه تنها لازم است ما به خودمان متعهد باشیم و نه هیچ‌کس دیگری...

۴- تسلیم نیازهای جنسی می‌شویم

وقتی کسی می‌خواهد ازدواج کند، یکی از مسائل مهم که در تصمیم‌گیری صحیح او ایجاد خلل می‌کند، میل جنسی است. جوانان می‌دانند که ازدواج می‌تواند به میل جنسی پاسخ دهد؛ بنابراین سعی می‌کنند که به‌سرعت به سمت ازدواج حرکت کنند تا به میل جنسی خودپاسخ دهند. درگذشته رسم بر این بود که اولین جلسه خواستگاری بدون حضور پسر برگزار شود و توصیه می‌شد که اول خانواده‌ها باهم به توافق برسند؛ اما امروزه بسیاری زندگی‌ها متفاوت شده، جوانان خودشان سعی می‌کنند تا از این اشتباه دوری کنند. اگر شخصی نتواند خود را از جاذبه‌ی جنسی رها کند، احتمال این‌که در دام یک ازدواج ناموفق بیافتد زیاد است. توجه به نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند تا از این اشتباه معصوم باشید.

باحوصله و بدون داشتن عجله درگذشت زمان با فرد مقابل خود آشنا شوید.

برای ازدواج عجله نداشته باشید.

از هرگونه رابطه‌ی جنسی، قبل از ازدواج دوری‌کنید.

اگر سعی کنید از رابطه جنسی باکسی می‌خواهید با او ازدواج کنید دوری‌کنید، فرصتی فراهم می‌شود تا بتوانید بدون تأثیر روابط جنسی و جاذبه‌های جنسی به شناخت یکدیگر بپردازید.

۵- تسلیم زرق‌وبرق‌های مادی و ظاهری می‌شویم

دو نفر را فرض کنید اولین نفر فردی گرم، بامحبت، گشاده‌رو، متعهد و علاقه‌مند به خانواده است و شخصیتی پویا و فعال دارد و بسیار مردم‌دار می‌باشد. بسیار صمیمی برخورد می‌کند و از زندگی خود راضی است. نفر دوم فردی است که بسیار شخصیت کنترل‌کننده، شکاک، خسیس و اختلافی وحشتناک و انتقادکننده و سرزنش کننده دارد و نمی‌تواند صمیمی ‌باشد و همواره به خود فکر می‌کند. کدام‌یک برای ازدواج مناسب است نفر اول یا نفر دوم؟

خب حالا فرض کنید نفر اول یک کارمند عادی در یک اداره است و نفر دوم یک کارخانه‌دار باشد که ثروت و املاک فراوانی دارد. آیا تفاوتی برای شما دارد؟ آیا تفاوتی در نظر شما ایجاد شد؟

در دنیای امروز تأکید بر روی ثروت و پول و وضعیت ظاهری افراد بسیار زیاد است. درعین‌حال ثروت و شهرت و پول اغواکننده است. بسیاری از ما در برابر ثروت و پول افسون می‌شویم. بسیاری از ما در انتخاب همسر خود متأثر از عوامل زیر هستیم:

  •   پول فرد

  •   ثروت خانوادگی

  •   قدرت و نفوذ فرد

  •   شغل او

  •   شهرت او

  •   زیبایی او

بسیاری از ما فکر می‌کنیم که این عوامل در انتخاب‌های ما تأثیری ندارد، اما در واقعیت چیزِ دیگری مشاهده می‌شود. البته داشتن شباهت و تحت تأثیر قرار گرفتن چیزِ دیگری است. وقتی یک رابطه صرفاً تحت تأثیر مسائل اقتصادی و مادی شکل می‌گیرد، رابطه ناسالمی است و احتمال ناموفق بودن آن بسیار زیاد می‌باشد.

دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه